niskokaloryczny fotoblog kulinarny z przepisami zdrowymi, smacznymi i dietetycznymi
Blog > Komentarze do wpisu

Sałatka tajska z indykiem i czerwoną pastą curry

 
  

 Składniki:

  • 225 g makaronu gryczanego SOBA
  • 300g brokułów
  • 400 g filetu z indyka
  • 250 g groszku konserwowego
  • 1 papryka czerwona
  • 1/2 łyżeczki pasta z czerwonego curry
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

 

   

Przygotowanie:
Ugotować makaron soba wg opisu na opakowaniu. Ugotować brokuły i podzielić je na małe kwiatki. 
Pokroić w małe kawałki indyka. Smażyć go na oleju. Na koniec dodać pastę curry. 
UWAGA! czasami pasta może być bardzo ostra i wystarczy nie wielka ilość, 
czasami trzeba jej dodać więcej niż 1/2 łyżeczki. 
Osoby lubiące ostre potrawy mogą dodać więcej pasty. 
Pokroić paprykę w kostkę. Połączyć makaron, brokuły, indyka, paprykę. Dodać sos sojowy. Wymieszać wszystko.
Czas przygotowania: 25 minut.
5 minut gotowaie brokułów + makaronu
15 minut - smażenie indyka
5 minut - łączenie i doprawianie
Kaloryczność: Cała potrawa jest przygotowania na 4 porcji. W każdej porcji jest: 410 kcal, 31 g białka, 
7 g tłuszczu i 57 g węglowodanów.
Wersja light: można dodać więcej o 1 paprykę i więcej brokułów o 200g. Smażyć indyka bez tłuszczu (oliwy). 
Zrezygnować z dużej ilości makaronu gryczanego. Zmniejszyć porcję. 



poniedziałek, 31 października 2011, coconue

Polecane wpisy



Durszlak.pl







Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Wszystkie zdjęcia zamieszczone na blogu są mojego autorstwa. Nie zezwalam na kopiowanie i wykorzystywanie ich.