niskokaloryczny fotoblog kulinarny z przepisami zdrowymi, smacznymi i dietetycznymi
Blog > Komentarze do wpisu

Fusilli ze szpinakiem, kurczakiem i suszonymi pomidorami light

 

Składniki:

  • 200 g kurczaka
  • 200 g szpinaku 
  • 100 g fety
  • 150 g jogurt
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 50 g suszone pomidory w oliwie
  • 20 g oliwek
  • 1 łyżeczka suszone pomidory w przyprawie
  • 1 łyżeczka bazylia
  • 100 g makaronu fusilli ełnoziarnistego

Przygotowanie:

Wymieszać jogurt z bazylią i suszonymi przyprawami. Pokroić kurczaka w paski. Pozostawić kurczaka na 15 minut w jogurcie z przyprawami. Pokroić cebulę i czosnek. Na patelni dusić szpinak z cebulą i czosnkiem. Dodać pokrojone suszone pomidory i oliwki. Dusić ok 10 minut. Dodać kurczaka z jogurtem - dusić następne 10 minut. W między czasie ugotować makaron.

Czas przygotowania: 30 minut

Kaloryczność: Przepis dla 2 osób (duże porcje), w każdej porcji: 510 kcal, białka 44 g, tłuszczu 17 g, węglowodanów 54 g lub 3 mniejsze, wtedy w każdej porcji mamy: 341 kcal, 29 g białka, 11 g tłuszczu, 33 g węglowodanów.   

Wersja light: Wybieramy fetę light i dzielimy wszystko na 3 porcje :) 

 

  


środa, 09 listopada 2011, coconue

Polecane wpisy



Durszlak.pl







Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Wszystkie zdjęcia zamieszczone na blogu są mojego autorstwa. Nie zezwalam na kopiowanie i wykorzystywanie ich.