niskokaloryczny fotoblog kulinarny z przepisami zdrowymi, smacznymi i dietetycznymi
Blog > Komentarze do wpisu

Sałatka z roszponką, fetą, orzechami włoskimi i avocado - light

 

Składniki:

  • 100 g roszponki
  • 100 g sałaty lodowej
  • 250 g kukurydzy z puszki
  • 50 g orzechów włoskich
  • 1 całe awokado
  • 70 g fety
  • 3 pomidory
  • 1 papryka
  • 20 g oliwa z oliwek
  • bazylia
  • zioła prowansaldzkie

Przygotowanie:

Roszponkę i sałatę lodową potargać na mniejsze części. Wrzucić do miski. Dodać kukurydzę. Pokroić pomidory, paprykę i avocado. Dodać do miski. Fetę pokroić w kostkę. Orzechy włoskie rozdrobnić w moździerzu, dodać wszystko do sałatki. Skropić oliwą z oliwek. Doprawić bazylią i ziołami prowansaldzkimi i GOTOWE.

Kaloryczność: Sałatka przewidziana jest na 4 porcje. W każdej z porcji jest: 270 kcal, 9 g białka, 20 g tłuszczu, 20 g węglowodanów.

Wersja light: Wybierając fetę light zmniejszymy ilość kalorii. Można ograniczyć produkty bogate w tłuszczu czyli orzechy włoskie, awokado i oliwę. 

niedziela, 06 listopada 2011, coconue

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: Angie, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2011/11/08 08:42:37
Rewelacyjne połączenie składników!


Durszlak.pl







Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Wszystkie zdjęcia zamieszczone na blogu są mojego autorstwa. Nie zezwalam na kopiowanie i wykorzystywanie ich.