niskokaloryczny fotoblog kulinarny z przepisami zdrowymi, smacznymi i dietetycznymi
Blog > Komentarze do wpisu

Tortilla po meksykańsku i włosku

 

Tortilla po meksykańsku

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 papryka
  • 50 g sałaty lodowej
  • 100 g kukurydzy
  • przyprawa: chilli, słodka papryka czerwona
  • sos: ognisty ketchup, przyprawy: czerwona papryka słodka, czosnek, chilli, 1 łyżeczka oliwy z oliwek  
  • 2 placki tortilli

Przygotowanie:

Pokroić pierś z kurczaka w paski. Przyprawić chilli i słodką papryką. Smażyć na patelni bez tłuszczu. Przygotować sałatę krojąc ją również w paski. Sos: mieszamy wszystkie składniki. Placek podgrzewamy na chwilę na patelni. Wszystkie składniki układamy na dwóch plackach. Na górę polewamy sosem. Zawijamy je w rulon, zostawiając koniec na zagięcie. Na koniec zawijamy tortillę w sreberko - dzięki temu będzie trzymała się pewniej.

 

 

 

Tortilla po włosku:

Składniki:

  • 100 g mozzarelli
  • 50 g roszponki
  • 50 g oliwek czarnych
  • 50 g suszonych pomidorów
  • 1 pomidor
  • sos: 2 łyżeczki pesto, 1 łyżka oliwy z oliwek, suszone pomidory w przyprawie, bazylia 
  • 2 placki tortilli

Przygotowanie:

Wszystkie składniki kroimy: mozzarellę w kostkę, oliwki w cienkie krążki, pomidora w kostkę i suszonego pomidora w paski. Mieszamy składniki do sosu. Placek podgrzewamy na chwilę na patelni. Układamy wszystkie składniki na placku, polewamy wszystko sosem, zostawiając jeden koniec zdatny do zagięcia. Zwijamy placek. Możemy zawinąć tortillę w sreberko.

 



niedziela, 20 listopada 2011, coconue

Polecane wpisy

Komentarze
ugotujmy
2011/11/20 20:37:39
pysznie to kolorowe.


Durszlak.pl







Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Wszystkie zdjęcia zamieszczone na blogu są mojego autorstwa. Nie zezwalam na kopiowanie i wykorzystywanie ich.