niskokaloryczny fotoblog kulinarny z przepisami zdrowymi, smacznymi i dietetycznymi
Blog > Komentarze do wpisu

Lukier maślany

Składniki:

  • 60 g masła
  • 20 g zwykłego cukru
  • 250 g cukru pudru
  • 30 ml mleka
  • można dodać 1 łyżeczkę aromatu np. waniliowego, cytrynowego, pomarańczowego jak kto lubi

Przygotowanie: 

Masło zostawić w temperaturze pokojowej. Następnie wszystkie składniki zmiksować ze sobą. I lukier gotowy.

Kaloryczność: W sumie cały lukier ma 1556 kcal, w tym 1 g białka, 50 g tłuszczu i 271 g węglowodanów.

Zastosowanie: można go dodawać do ciast, muffin, jako baza pod dekorację.

Wersja light: BRAK!!! Po prostu nie dodawać lukru do ciast, babeczek, muffinów itp. 

 


środa, 07 grudnia 2011, coconue

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: Jedzonko Malucha, *.metrolink.pl
2011/12/07 19:02:12
Super pomysł, podoba mi się. Chociaż...raczej nazwalabym ten lukier kremem ;)


Durszlak.pl







Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Wszystkie zdjęcia zamieszczone na blogu są mojego autorstwa. Nie zezwalam na kopiowanie i wykorzystywanie ich.