niskokaloryczny fotoblog kulinarny z przepisami zdrowymi, smacznymi i dietetycznymi
Blog > Komentarze do wpisu

Zupa krem z selera naciowego i pora

 

Składniki:

  • 1 cały por
  • 400 g selera naciowego
  • 100 g selera korzenia
  • 200 g pietruszki korzenia
  • 70 g awokado
  • 2 cebule
  • 7 ząbków czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • sól, pieprz, maggi

Przygotowanie:

Por podzielić na 3 części. 1 część wraz z korzeniem seler i pietruszką gotować bulion ok 1 h. Następnie okroić por, seler, awokado, cebulę i czosnek. Smażyć na oliwie ok 10 minut, następnie dodać wodę i gotować ok 30 minut. Na koniec odstawić do wystudzenia. Na koniec połączyć wszystko i zmiksować. Doprawić. 

Czas przygotowania: ok 1 h 10 minut (bez studzenia)

  • 1 h czas gotowania bulionu
  • w tym czasie kroimy, smażymy oraz gotujemy warzywa (por, seler, awokado, cebulę i czosnek)
  • miksowanie ok 5 minut

Kaloryczność: Z podanego przepisu wychodzi ok 6 porcji. W każdej porcji jest 90 kcal, 3 g białka, 4 g tłuszczu i 11 g węglowodanów.

wtorek, 24 stycznia 2012, coconue

Polecane wpisy



Durszlak.pl







Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Wszystkie zdjęcia zamieszczone na blogu są mojego autorstwa. Nie zezwalam na kopiowanie i wykorzystywanie ich.