niskokaloryczny fotoblog kulinarny z przepisami zdrowymi, smacznymi i dietetycznymi
Blog > Komentarze do wpisu

Sałatka kebab-gyros light

 

Składniki:

  • 150 g piersi z kurczaka 
  • 100 g ryż brązowy
  • 100 g kapusty pekińskiej
  • 240 g fasolka czerwona z puszki (1 puszka)
  • 6 ogórków konserwowych
  • 1 seler
  • 1 pietruszka (korzeń) 
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki przyprawy kebab-gyros
  • 4 łyżki ketchupu

Przygotowanie:

Seler i korzeń z pietruszki obierać i gotować ok 45 minut. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą kebab-gyros i zostawić na ok 15 minut. Następnie usmażyć kurczaka bez tłuszczu. W między czasie ugotować ryż i pokroić kapustę, ogórek i cebulę. Połączyć ze sobą kapustę, ogórek, cebulę. Dodać do nich fasolę i usmażonego kurczaka. Ugotowany seler i pietruszkę kroimy i dodajemy do warzyw. Na końcu dodać ugotowany ryż i przyprawić ketchupem. Wymieszać i gotowe.

Czas przygotowania: 45 minut

  • 45 minut gotowanie selera i korzenia pietruszki
  • w między czasie:
  • 30 minut - przygotowanie i smażenie kurczaka
  • gotowanie ryżu i przygotowanie wszystkich składników w tym pokrojenie.
  • 5 minut doprawianie i łączenie.

Kaloryczność: Z podanego przepisu wychodzą 4 porcje. W każdej porcji jest TYLKO 204 kcal, 15 g białka, 1,5 g tłuszczu, 40 g węglowodanów.

 

 

poniedziałek, 30 stycznia 2012, coconue

Polecane wpisy



Durszlak.pl







Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Wszystkie zdjęcia zamieszczone na blogu są mojego autorstwa. Nie zezwalam na kopiowanie i wykorzystywanie ich.