niskokaloryczny fotoblog kulinarny z przepisami zdrowymi, smacznymi i dietetycznymi
Blog > Komentarze do wpisu

Zupa krem z pieczonej papryki - light

 

Składniki:

  • 5 papryk czerwonych ok 1 kg
  • 5 papryczek piri piri
  • 2 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 marchewka
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1/2 korzenia selera
  • 1/2 pora
  • 2 łyżki świeżej kolendry
  • czosnek i papryka ostra czerwona
  • pieprz

Przygotowanie: Marchew, pietrzuszkę, seler i por obrać i pokroić w mniejsze kawałki. Zalać je 2 litrami wody i gotować ok 1 h. W między czasie rozgrzac piekarnik do 200 C. Umyć i pokroić paprykę na grube paski. Piec paprykę w piekarniku ok 40 minut. Osobno zeszklić pokrojoną cebulęi czosnek. Na koniec zmiksować warzywa w bulionie z cebulą, czosnkiem, papryką i wszystko połączyć. Doprawić czosnkiem i ostrą papryką. 

Czas przygotowania: ok 1h 5 minut

  • 1 h gotowanie bulionu
  • w między czasie pieczenie papryki i zeszklenie cebuli
  • 5 minut miksowanie wszystkiego 

Kaloryczność: Z podanego przepisu wychodzi 8 porcji. W każdej z nich jest 67 kcal, 3 g białka, 1 g tłuszczu, 16 g węglowodanów.

 




wtorek, 14 lutego 2012, coconue

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: Ali, *.dynamic.chello.pl
2012/02/14 23:08:40
Fajne i proste :) Może by tak jutro na obiad?


Durszlak.pl







Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Wszystkie zdjęcia zamieszczone na blogu są mojego autorstwa. Nie zezwalam na kopiowanie i wykorzystywanie ich.