Blog > Komentarze do wpisu
Sałatka z awokado, szpinakiem i grillowaną cukiniąSkładniki:
Sos:
Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Wymieszać z bazylią i oregano i smażyć bez tłuszczu. Pokroić cukinię w cienkie plasterki. Smażyć na oliwie ok 5 minut. Posiekać orzechy włoskie. Porwać sałatę. Pokroić awokado i ugotować kuskus. Zmiksować wszystkie składniki sosu. Wszystkie składniki sałatki wymieszać. Polać sosem i gotowe. Czas przygotowania: 30 minut
Kaloryczność: Z podanego przepisu wyszły 2 porcje. W każdej porcji było 298 kcal, 22 g białka, 17 g tłuszczu i 35 g węglowodanów. Wersja light: można zmniejszyć ilość oliwy i cukinię grillować, a nie smażyć na patelni teflonowej. Wtedy 1 porcja będzie miała 253 kcal. Można usunąć o połowę orzechy i awokado, ale smak sałatka zawdzięcza własnie im, więc po co.
sobota, 10 marca 2012, coconue
|
Ostatnie wpisy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |