niskokaloryczny fotoblog kulinarny z przepisami zdrowymi, smacznymi i dietetycznymi
Blog > Komentarze do wpisu

Mazurek pomarańczowy z białą czekoladą

Składniki:

Przygotowanie: Przygotować kruche ciasto wg przepisu powyżej. Upiec je i zostawić do wystudzenia. Posmarować ciasto dżemem i posypać skórką pomarańczową (100 g). Następnie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej, wymieszać ją z malibu i ze śmietaną. Można zrobić to mikserem. Położyć masę na dżem i rozsmarować równo. Na samej górze ułożyć skórkę z pomarańczy i migdały w różne wzroki. Wstawić na noc do lodówki.

Czas przygotowania: 1 h 35 minut + studzenie

  • Pieczenie ciasta 1 h 15 minut
  • zrobienie masy czekoladowej + rozsmarowanie dżemu 15 minut
  • dekoracją 5 minut

Kaloryczność: Z podanego przepisu wychodzi 12 kawałków ciasta. Każdy z nich ma 371 kcal, 4,5 g białka, 18 g tłuszczu i 45 g węglowodanów.  

 






poniedziałek, 09 kwietnia 2012, coconue

Polecane wpisy

Komentarze
karmel-itka
2012/04/09 22:09:19
pyszne połączenie smaków! ach, pomarańcza z biała czekoladą, wykwintnie ;]


Durszlak.pl







Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Wszystkie zdjęcia zamieszczone na blogu są mojego autorstwa. Nie zezwalam na kopiowanie i wykorzystywanie ich.