niskokaloryczny fotoblog kulinarny z przepisami zdrowymi, smacznymi i dietetycznymi
Blog > Komentarze do wpisu

Sałatka z grillowanej papryki i cebuli

 

Składniki:

  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka zielona
  • 1 cebula
  • kilka listków bazylii
  • 50 g fety light 12%
  • suszone pomidory w przyprawie

 

 

Przygotowanie: Obrać cebulę i pokroić w kostkę. Z papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Papryki smażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu ok 10 minut. Następnie dodać pokrojoną cebulę i smażyć 5 minut. Na koniec można podlać kilkoma łyżkami wody i dusić ok 5 minut. Przełożyć warzywa do miski. Pokroić fetę. Wymieszać z warzywami. Przyprawić bazylią i suszonymi pomidorami.

Czas przygotowania: ok 25 minut

  • 5 minut krojenie
  • 20 minut smażenie

Kaloryczność: Z podanego przepisu wychodzą dwie duże porcje. W każdej z porcji jest: 126 kcal, 7 g białka, 4,5 g tłuszczu i 20 g węglowodanów.

 


niedziela, 01 kwietnia 2012, coconue

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: Dorotas30, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2012/04/01 17:47:21
niesamowicie kolorowa, wygląda wspaniale pewnie tak samo smakuje!!!
-
Gość: ramona, *.echostar.pl
2012/06/05 13:02:15
w sezonie grillowym robię podobną, tylko że smaruję warzywka delikatnie olejem (najlepiej rzepakowym, bo się nie przypala tak łatwo) i wrzucam na ruszt grilla :) takie dodatkowo "uwędzone" smakują super!


Durszlak.pl







Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Wszystkie zdjęcia zamieszczone na blogu są mojego autorstwa. Nie zezwalam na kopiowanie i wykorzystywanie ich.